Islanninhevosratsastusta Hailuodon saarella

Heikkisen haka tarjoaa sinulle mahdollisuuden islanninhevosratsastukseen Hailuodon idyllisellä saarella. Voit tutustua saaren kauniisiin maisemiin hevosen selästä. Lähde esimerkiksi maastoretkelle ja koe saaren mäntymetsät ja rikas luonto!

 

Maatilalla toimii myös puusepän verstas. Tervetuloa tutustumaan Heikkisen hakaan!

Ota yhteyttä

Maastoretkiä islanninhevosilla Hailuodossa

Haluatko lähteä patikkaretkelle hevosten kanssa? Otamme mukaan yhdestä kahteen hevosta satulalaukkuineen. Hevoset voivat kantaa eväät ja vaikkapa väsähtäneen kulkijan. Retkellä voidaan kulkea esimerkiksi saaren retkeilyreitistöä pitkin tai valita mikä tahansa muukin suunta. Opas kuuluu retken hintaan.

 

Hinta 1/2 päivää (4 h) 70 euroa, koko päivä (8 h) 140 euroa.

Maastoretket

Voit valita mieleisesi maastoretken:

  • Puolentoista tunnin maastoratsastus voidaan tehdä joko käyntimaastona tai eri askellajeissa, jolloin retkeen kuuluu lyhyitä pätkiä tölttiä, ravia ja laukkaa. Maastoretken kokonaiskesto on noin kaksi tuntia ja se sisältää hevosten hoidon ja satuloinnin sekä opastuksen alussa. Retki sopii enintään kolmelle ratsastajalle. Hinta on 60 euroa/hlö.
  • Kahden tunnin maastoratsastus soveltuu enemmän ratsastaneille. Tällä retkellä edetään kaikissa askellajeissa. Maastoretken kokonaiskesto on noin kolme tuntia ja se sisältää hevosten hoidon ja satuloinnin sekä ohjeistuksen. Hinta on 70 euroa/hlö.

Pitkät retket tai päiväretket

Pitkillä retkillä menemme merenrantaan, sään salliessa osa matkasta taittuu rantasäikillä. Veden korkeus vaikuttaa siihen kuinka pitkästi pääsemme rantaa ratsastamaan. Saaren läpi kulkee hiekkateitä, joita pitkin ratsastaminen on mukavan leppoista. Reitit vaihtelevat riippuen siitä, mille rannalle suuntaame.

 

Näille retkille tarvitaan jo ratsastustaitoa niin, että hevosen hallitsee odottamattomissakin tilanteissa ja kaikissa askellajeissa. Pidemmät retket tehdään 2–3 hengen ryhmissä ja nämä on syytä varata hyvissä ajoin. Aikaa retkelle on hyvä varata 5–6 tuntia, sisältäen noin tunnin pituisen evästauon. Kovin aroille nämä retket eivät käy, tarvitaan hieman seikkailumieltä mukaan! Kysy lisää, jos kiinnostuit. Hinta 120 e/hlö, ei sis.eväitä

Monipuolista ja mukavaa toimintaa hevosten kanssa

  • Opastettu patikkaretki: talutamme hevosia Hailuodon kuvankauniista maisemista nauttien. Reitti voidaan suunnitella yhdessä retkeilijöiden kanssa. Retken kesto noin 3 h, hinta 80 euroa/hlö (ei sis. eväitä).
  • Leppoisa kuljeskeluretki: Tällä retkellä menemme sinne, minne turvat näyttävät. Retkeen voi liittää kauteen sopivaa toimintaa, kuten hevosten uittamisen, muuttolintujen katselua, sienestystä, marjojen poimintaa, geokätköilyä tai vaikka hirvien bongausta. Syömme matkan aikana eväät, kun siltä tuntuu. Voimme jopa ottaa vaikka nokoset sammalmetsässä. Kuljeskelua voi harrastaa vähemmän ratsastanutkin taluttaja apunaan. Tämä on ehdoton suosikkini! Retken kesto noin 3 h, hinta 80 euroa/hlö (ei sis. eväitä).
  • Talutusratsastus: koe ensikosketus ratsastamiseen turvallisesti taluttajan kanssa. Hinta 40 euroa/tunti/hevonen. Aika sisältää hevosten laiton, ratsastusta noin 1/2 h.
  • Aamutalli: aamutallissa hoidetaan ja ruokitaan hevoset ja muut eläimet, siivotaan talli sekä kuivitetaan karsinat. Tehtävät vaihtelevat vuodenaikojen mukaisesti. Kesto noin 2 h, hinta 40 euroa/hlö.
  • Hevostilan aamupäivä: vuodenaikaan sopivaa hevostilan työtä. Alkuun hoidamme aamutallin ja eläinten hoidon. Siitä jatketaan muihin töihin, mitkä milloinkin ovat ajankohtaisia. Toiminta sopii erinomaisesti ihmisille, jotka haluavat tutustua hevostilan arkeen. Kesto 3 h, hinta 60 euroa/hlö.

Kenttätunnit

Ratsastaminen kentällä on turvallisin vaihtoehto, kun ratsastuskokemusta ei ole vielä paljon tai jos hevoset pelottavat kovasti. Tunneilla voidaan edetä sopivaan tahtiin. Voit myös esimerkiksi päivittää ratsastustaitoa yhden kenttätunnin verran ennen maastoretkeä. Talutustunnit kentällä ja maastossa ovat myös mahdollisia.

Kenttätunnin kesto on noin 45 min., hinta 30 euroa/hlö (kahdesta kolmeen ratsastajaa kerralla). 

Yleistietoa asiakkaille

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %. Retkille ja tunneille vaaditaan ennakkovaraus viimeistään kaksi päivä etukäteen. Päivän retkelle on ilmoittauduttava viikko ennen retkeä. Maksut onnistuvat käteisellä, Smartum-liikuntaseteleillä tai tilisiirrolla. Kortit eivät valitettavasti käy.


Talli ei ole vakuuttanut ratsastajia. Ratsastaja tarvitsee oman, voimassa olevan tapaturmavakuutuksen.