Yhteystiedot

Tmi. Heikkisen haka

Heikkisentie 19
90480 Hailuoto
puh. 040-83 45 806 Saara Isola

sähköposti
heikkisenhaka@kolumbus.fi

Y-tunnus 2084666-0 katso myös facebook Mustajalan aitta ja Tmi Heikkisen haka

Tarkemmat yhteystiedot

Islanninhevosratsastusta

Patikkaretket

Haluatko lähteä patikkaretkelle, hevosten kanssa? Mukaan otetaan 1-2 hevosta satulalaukkuineen, kantamaan eväät ja vaikkapa väsähtänyt kulkija. Retkien suunta esim. retkeilyreitistö tai mikä tahansa muukin suunta käy.  Opas kaupan päälle. Hinta 1/2 päivää (4h) 70e, koko päivä (8h) 140e.

Maastoretket

1.   1,5 tunnin maastoratsastus joko käyntimaastona vähän ratsastaneille, tai lyhyitä pätkiä tölttiä, ravia ja laukkaa. Kokonaiskesto noin 2 tuntia sisältäen hevosten hoidon ja satuloinnin sekä opastuksen alussa. Maks.3 ratsastajaa. Hinta 60e hlö.

2.  2  tunnin maastoratsastus. Soveltuu enemmän ratsastaneille. Edetään kaikissa askellajeissa. Kokonaiskesto noin 3 tuntia hevosten hoidon ja satuloinnin sekä ohjeistuksen sisältäen. Hinta 70e hlö.

Puolipäivä ja kokopäivä retket

Puolen päivän vaelluksen kokonaiskesto on noin 4 tuntia.
Koko päivän retkien kesto on noin 6 tuntia, aika sisältää eväiden nauttimisen ja hevosten laittamisen ratsastuskuntoon. Puolen ja koko päivän vaelluksia tehdään noin kerran viikossa sulan maan aikaan, toukokuusta syyskuun loppuun. Retket on varattava etukäteen, osallistujia 2-5 retkelle. Sesonkiaikaan eli heinä-ja elokuussa osallistujia vähintään kolme jotta retket toteutuvat. Ratsastuskokemusta oltava pitkillä retkillä niin, että voi edetä kaikissa askellajeissa. Toki tölttiin ohjeistetaan.

1. Puolipäiväretket Nuottajärvelle, Hyypälle tai muuten vain lenkki kangasmetsiin. Kokonaiskesto noin 4 tuntia, ratsastusmatka 10-15 km. Eväät tallilta 10e/hlö tai omat. Hinta 100e/hlö.

1. Retki Hietaniemeen, joka on vanha kalastajakylä Hailuodon `takarannalla`. Eväät syödään joko rannalla, tai mökissä riippuen säästä. Jos vesi on matalalla voimme ratsastaa rantaa Marjaniemeen päin, sekä kahluuttaa hevosia. Kilometrejä tulee noin 20km. Aikaa kuluu noin 5 tuntia. Hinta tälle retkelle on 120e /ratsastaja. Eväät omat tai 10e/hlö tallilta. 

2. Retki Keskiniemeen. Keskiniemi on hieno ranta jossa maamerkkinä on pieni valkoinen pooki. Keskiniemen retkellä ratsastamme Keskiniemeen, josta rantaa noin kilometrin matkan pienelle rantasaunalle. Hevosille tehdään tarha rantaan ja syödään eväät sekä lämmitetään sauna. Mahdollisuus käydä uimassa saunasta. Sauna on pieni rantasauna ilman mukavuuksia. Kilometrejä tulee noin 25 km. Aikaa kuluu noin 6 tuntia. Hinta 160e/ratsastaja. Eväät joko tallilta 10e/hlö tai omat .

3. Retki Keskiniemeen ja siitä rantaa Hietaniemeen ja tallille. Matkaa tälle retkelle tulee noin 28km. Aikaa kuluu 7-8 tuntia. Tämän retken voi toteuttaa vain kun vesi on tarpeeksi matalalla jotta hevoset pääsevät kulkemaan säikällä. Evästauko välillä. Joko omat eväät, tai tallilta 10e/hlö. Hinta 140/hlö.

4. Retki Marjaniemeen. Marjaniemeen mennään takarannan kautta. Välillä syömme mukaan otetut eväät. Ratsastusmatka on noin 25km, josta rannalla noin 5km. Rannalla voimme mennä kuitenkin vain jos vesi on matalalla, muuten kahlaaminen on liian raskasta hevosille. Kuitenkin osa matkasta on rantaa. Perillä laitamme hevoset kuljetuskärryihin ja kuljetamme takaisin tallille. Aikaa kuluu 6-7 tuntia . Hinta 160e/ratsastaja, maksimi 3 ratsastajaa, minimi 2. 

4. Retki Pottiin tai Saaren rannalle. Nämä retket ovat hevosten uittoretkiä. Eli menemme sellaisille rannoille joissa on mahdollista uittaa hevosia. Rannat voivat olla myös muita ,kuin nuo kaksi vaihtoehtoa. Eväät otetaan mukaan ja syödään rannalla. Aikaa kuluu 5-6 tuntia. Hinta 110e/ratsastaja. Eväät omat tai 10e/hlö mukaan tallita.  

5. Retki `Kuljeskelu´. Tällä retkellä menemme sinne, minne turvat näyttävät. Näihin retkiin voi liittää kauteen sopivaa toimintaa, muuttolintujen katselua, sienestystä, marjojen poimintaa, geokätköilyä, hirvien bongausta. Kuljeskellessa aika unohtuu, eväät syödään , kun siltä tuntuu ja uusia ennen kulkemattomia polkuja löytyy. Voipa sitä ottaa vaikka nokoset välillä sammalmetsässä, jos siltä tuntuu. Kuljeskelua voi harrastaa vähemmän ratsastanutkin, ehkä taluttaja apunaan. Tämä on ehdoton suosikkini ! Eli aikaa kuljeskeluun löytyy... Kesto 5-6 tuntia. Hinta 110e/ratsastaja.


Kenttätunnit

Ratsastaminen kentällä on turvallisin vaihtoehto, kun ratsastuskokemusta ei vielä paljoa ole, tai jos hevoset pelottavat kovasti. Tunneilla voidaan edetä sopivaan tahtiin, tai vaikka ennen maastoretkeä päivittää ratsastustaitoa yhdellä kenttätunnilla. Talutustunnit kentällä ja maastossa ovat myös mahdollisia.

- hinta 60e/hlö, 2-3 ratsastajaa 

- talutus 1/2 tuntia 40e 

kysy myös tarjoukset  ryhmille.

Hinnat sisältävät alv 10%. Kaikkiin retkiin ja tunneille enakkovaraus viim. 2pv etukäteen, päivän retkelle viikko etukäteen.

Maksut käteisellä tai tilisiirrolla kaikille retkille, kortti ei käy. Myös SMARTUM liikuntasetelit käy.
Talli ei ole vakuuttanut ratsastajia, OMA TAPATURMAVAKUUTUS oltava voimassa.

Mustajalan tallin hevoset

Gandalfur, eli Pikku-G, ken on maassa kaunehin ?isl.

Vaskur fra Nevala, Vasku metsässä.

Ormur fra Nevala, Omppu kurkkaa puun takaa,isl.

Vaka fra Hofsstaqaseli, Vaaksa jäällä,isl.

Hessin Operetti, Hapsu näyttelyissä,sh.

Erill fra Hofsstaqaseli, Eppu rannalla,isl.